Semmelweis nap 2018.

Dátum: 2018-07-10

2018. 06. 20-án 14 órakor Semmelweis emlékév alkalmából a Nézőművészeti Kft. előadásában megrendezésre került Intézményünkben “A kézmosás fontosságáról” című humoros színházi produkció.  2018.  06. 28-án 14 órától vette kezdetét a minden évben megrendezésre kerülő Semmelweis-napi ünnepség a Kultúrteremben.

dsc01174.jpg
dsc01174.jpg

Elsőként Dr. Kvarda Attila főigazgató Úr ünnepi köszöntőjét hallhattuk, majd Csörnyei Mária ápolási igazgató tartott megemlékezést.

Főigazgató Úr köszöntőjében kiemelte: "A Semmelweis-napnak minden évben nagyon sok üzenete van. Az idei évben, ha belegondolok, tulajdonképpen az első rendezvényünk az két héttel ezelőtt volt, amikor egy vidám színdarab keretében ismerhettük meg Semmelweisnek az életét. És ez a humorba rejtett emberi ábrázolás adja meg nekünk a mai napnak az üzenetét, a kitartást, az állhatatosságot és az odafigyelést. Ez jellemzi az egészségügyben dolgozóknak a munkáját és jellemzi azt a munkát, amit nap mint nap teszünk, hogy az úgynevezett kórházi fertőzéseket, nozokomiális megbetegedéseket meg tudjuk előzni."

A kitüntetések átadása következett. Az elismeréseket Dr. Kvarda Attila főigazgató, Kertész Márta gazdasági igazgató, Dr. Mándó Zsuzsanna orvosigazgató, Csörnyei Mária ápolási igazgató és Dr. Moll Veronika (a Moll család nevében) adta át. Ebben az évben 1 Dr. Moll Károly érdemérmet, 1 Dr. Strecker Ottó érdemérmet, 15 főigazgatói dicséretet és 1 főorvosi kinevezést adományozott intézményünk vezetése.

 A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által is kiosztásra került egy elismerés, majd a rendezvényt állófogadás zárta.

 

Semmelweis napi kitüntetettek

Dr. Moll Károly emlékérmet az idei évben Dr. Kovács Ernő a Pannon Egyetem keszthelyi Georgikon Karának docense kapta.

Köszönő beszédében hangsúlyozta: "Amikor mi elkezdtük az egészségturizmus szakiránynak a megalapozását, akkor én azt gondoltam, hogy a Szent András kórház orvosai nélkül ezt nem lehet megcsinálni, és akkor eljöttem ide, és több lelkes orvos órákat tartott nálunk és gyakorlati vezetést is biztosított a Szent András kórházba. Alapvetően azt gondolom, hogy a diákok részére az a legfontosabb, hogyha valaki már harminc éve csinálja a szakmát és ért is hozzá, hogy ő legyen az, aki ezt elmondja és nem valaki, aki ezt könyvből megtanulja."

Tófürdő

Mórocz Balázs - terápiás diszpécser

főigazgatói dicséret

 Szálloda

Dr. Domokos Gábor - főorvos

főigazgatói dicséret

Torma János - szakács

főigazgatói dicséret

Ápolási igazgatás

Mózerné Nagy Ágota - ápoló

főigazgatói dicséret

Péntek György - gyógymasszőr

főigazgatói dicséret

Szép Erika - gyógytornász

főigazgatói dicséret

Sándorfi Róbertné -  egészségügyi adminisztrátor

főigazgatói dicséret

Bohárné Márton Lívia - műszakvezető

főigazgatói dicséret

Horváthné Papp Éva - fizioterápiás csoportvezető

Dr. Strecker Ottó emlékérem

Gazdasági igazgatás

Sas Katalin - konyhai kisegítő

főigazgatói dicséret

Rácz István - karbantartó

főigazgatói dicséret

Horváth Imre - parkgondozó

főigazgatói dicséret

Darvasné Simon Zsuzsanna - humánpolitikai asszisztens

főigazgatói dicséret

 Igazgatás

Császár Tímea - kontroller

főigazgatói dicséret

Intézményünk vezetése főorvosi kinevezést adományozott Dr. Horváth Katalinnak.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Semmelweis Napi Elismerő oklevelében Tóth Ildikó ápoló részesült, melyet Tóthné Födő Gyöngyi a MESZK Területi elnöke adott át.

Vissza az előző oldalra