Elismerések


visszaIntézményi lánglovagok sikere

Hévízi tűzoltók a topon

A Hévízgyógyfürdő KHT. 1988. óta működő létesítményi tűzoltó egysége az első helyet szerezte meg a június elején Zalakaroson 42 városi, ifjúsági, községi és önkéntes csapat részvételével tartott megyei verseny döntőjében –nyilatkozta Ötvös Attila parancsnok, aki büszke arra, hogy a 800 literes kismotor fecskendő szerelésben hétfős csapatuknak egy percnél kevesebb idő elegendő volt a legjobb eredmény teljesítéséhez. A díjátadó ünnepség alkalmával a győzelmi serleget Wéber Antaltól, a megyei katasztrófavédelmi igazgatótól vették át. A fürdővárost képviselő lánglovagok az összesítésben is kiválóan szerepeltek, hisz a „KAROS-KUPÁN” kívül még öt serleget hoztak haza.

Az egyébként 10 főből álló intézményi tűzoltó egység tagjai: Kertész Attila, Koczka Attila, Vadász László, Vasas Róbert, Kajder Ferenc, Sárosi István, Iberhart Sándor, Zerényi Zoltán és Mórácz László a hétköznapokban a reumakórház karbantartási és szereléssel összefüggő teendőit látják el. Ellenőrzik a tűzcsapok állapotát és figyelnek a tűzoltó-készülékek, berendezések működtethető állapotban tartására is. Ötvös Attila, aki a Hévízi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (HÖTE) parancsnoka is elmondta, hogy január közepén együttműködési megállapodást kötöttek Keszthely Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságával, amely szorosabb együttműködést hozott a megelőzési, kárelhárítási, és kármentesítési feladatokban, továbbá a szerződés megkötése megkönnyítette a lehetőségét a pályázati pénzek elnyerésének. A tavaly 2,7 milliós önkormányzati támogatásból gazdálkodó egyesület –a kontraktus szerint- a folyamatos riaszthatóság fenntartása érdekében készenléti szolgálatot lát el. Februárban a Hévízen rendezett megyei tűzoltóbál nyújtott kellemes erőpróbát. Február végi közgyűlésükön elhangzott a polgármesteri szándéknyilatkozat: 2009-ben a Városi Tűzoltószertár avatásával egy időben Hévíz rendezné a megyei tűzoltóversenyt. Márciusban az Arany János utca végén felcsapó avartűz oltásában segédkezett egy ötfős csapatuk. Tavasszal részt vettek a megyei tűzoltószövetség éves közgyűlésén. Áprilisban a Tó-fürdő épületegyüttese mellett került sor éles helyzetet szimuláló gyakorlatra, ahol a keszthelyi, zalaegerszegi, badacsonytomaji hivatásos rajok mellett riasztást kapott az egyesület és persze az intézményi gárda is. A szertárfelújítás és átépítés idénre tervezett munkálatai folyamatosan zajlanak. Áprilistól mind az ifjúsági, mind a felnőtt csapatok gyakorlatoznak a helyi és megyei versenyekre. Július 26-án Balatongyörökre utaznak, augusztusban pedig egy fiú és egy lány csapatot delegálnak megyei ifjúsági felkészítő tűzoltó táborba. Mindemellett figyelik persze az eszközpark modernizálását szolgáló pályázatokat is.
A reumakórházban utoljára a körbüfé leégésekor riasztották őket –erősítette meg a parancsnok, aki a megalakulás óta irányítja a kórházi lánglovagok szakmai munkáját. A 35 év átlagéletkorú férfiak havonta-kéthavonta vesznek részt elméleti és gyakorlati oktatáson. Jó a kapcsolatuk a város- és az intézményvezetéssel, valamint a keszthelyi tűzoltósággal és a megyei katasztrófavédelmi igazgatósággal is. Köszönetet mondanak mind a kórház, mind a város vezetésének a nyújtott támogatásért. A kórház vezetése például, olyannyira elismeri tevékenységüket, hogy tavaly egy erdélyi kiránduláson vehettek részt, idén pedig egy hosszú hétvégét Ráckevén tölthetnek. A zalakarosi döntőn a csapatoknak gratulált Vértes Árpád polgármester, aki a megyei tűzoltóság alelnökeként is elismeréssel szólt a helyi lánglovagok szerepléséről.


Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok