Hévíz története


A második világháború után a gyógytó először községi, majd állami kezelésbe került. Az ide látogató vendégek számának folyamatos emelkedésével egyre több építkezésbe kezdtek. A hetvenes évek derekán épült meg Hévízen az ország legelső gyógyszállodája. Egy évvel később kezdték a tófürdő a XX. század elején készült épületeinek felújítási munkálatait amit 1985-ben fejeztek be, de sajnos 1986-ban a tófürdő új központi épületei leégtek.

1992-ben Hévíz városi rangot kapott, 1997-ben „Virágos Magyarországért” mozgalom, első díját, a rá következő évben pedig az európai második díjat szerezte meg.

2003-ban, Széchenyi-tervi pályázaton nyert összeget a hévízi Szent András Gyógyfürdőkórház a gyógytavi épületek rekonstrukciójára.

A rekonstrukció következtében felújításra kerültek a fürdőépületek és megváltozott a hasznosítási funkció is. A tó közepén lévő téliesített épületből az öltözők kikerültek a déli, illetve a nyugati oldalon lévő bejáratokhoz, ezáltal a tó közepén egy 2 000 m2 hasznos területű fürdőház jött létre.


Egybefüggő, átlátható tér jelent meg négy darab tükörfürdővel. Kialakult tehát egy olyan fürdőtér, amelyet télen és nyáron is használhatnak a vendégek. Ezen kívül alkalmas állófogadások, koncertek rendezésére is.

Forrás:
Szántó Endre: Hévíz és környéke, Nereus Kiadói Bt., 2006.

Az I.A ütemben elkészült középső fürdő épületet a vendégek 2006. március közepétől vették használatba.
A II.A ütem során elkészült gyermekmedencét és az északi épületet 2006. júniusától bocsátották a vendégek rendelkezésére.
A II.B ütemhez tartozó déli bejárat épülete és a tóközép felé vezető fedett folyosók rekonstrukciója 2009-ben megvalósult.

Az új épületrész négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatást nyújt: a háromszintes fogadóépületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszázs, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várják az idelátogatókat. Szauna és korszerű masszázsszobák épültek a rekonstrukció részeként, továbbá bővült az öltözők és pihenőterek kapacitása is.

1. oldal 2. oldal 3. oldal

Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok