Missziós nyilatkozat


MISSZIÓS NYILATKOZAT

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház egy olyan páratlan természeti és nemzeti kincs, a Hévízi Gyógytó kezelője, amely számos betegség hatékony gyógyításának egyik legfontosabb eszköze.

Komplex egészségügyi szolgáltató intézmény, amely a gyógyturizmus kereteit meghaladva jelentős helyet foglal el kutatási, orvos-szakmai, valamint gyógyítási és oktatási szférában is.

Lehetőségeiből adódóan az intézmény küldetése, egy hatékony szervezet létrehozása illetve fenntartása, amely az erőforrásaira alapozott egészségügyi szolgáltatói koncepciót gazdaságilag eredményesen valósítja meg, megfelelve ezzel a hazai és nemzetközi elvárásoknak is.

E tevékenységének eredményeként az intézmény a prevenció, a gyógyítás, a rekreáció, valamint a rehabilitáció európai vonatkozásban is elismert színterévé válik.

Az intézmény fontos feladata a környezet- és természetvédelem, a Hévízi Gyógytó védőövezetének, valamint az azt körülvevő természetvédelmi területnek a megóvása és a termál-rendszer folyamatos monitorozása, továbbá - a gyógyászati értékek megtartása mellett - a gyógytóra alapozott magas színvonalú szakellátás, az egészségügyi szolgáltatói tevékenység fejlesztése, közelítése a szállodai szintű szolgáltatások színvonalához.

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház komplexitását adó három szervezeti egység - Hévízi Gyógytó, Szent András Reumakórház és a Hotel Spa Hévíz***/**** - a gyógyulni és pihenni vágyók igényeinek kíván megfelelni, a betegjogok és az emberi méltóság tiszteletben tartása mellett.

Az ide látogató vendégeink és intézményünk jó megítélésének érdekében, fontosnak tartjuk a folyamatos visszajelzéses kapcsolattartást a szakma képviselőivel, partnereinkkel, a társintézményekkel, valamint a helyi lakossággal, önkormányzattal és a magyar állammal.
"Egészség és harmónia"

KÜLDETÉSÜNK

Országosan elismert nemzetközi hírű kórházunk az aktív reumatológiai és krónikus mozgásszervi/reumatológiai betegek szakellátását végzi. Több területen a régiós feladatokra speciálisan kialakított, pl. a csontritkulás szakfeladatra szakosodott.

Intézményünk a természet ajándékaként keletkezett hévízi tó mellett a több mint kétszáz éves gyógy tevékenység letéteményese, az 1952-ben megalakult Állami Gyógyfürdő Kórház utódja, a tófürdő üzemeltetője, a természetvédelmi terület gondozója, a színvonalas gyógyszálló fenntartója, a magyar balneológia egyik csillaga.

Hatvankét hektáron őrizzük és gondozzuk a természetvédelmi értékeket, 39 aktív reumatológiai ágyon látunk el akut mozgásszervi betegeket és 225 krónikus mozgásszervi ágykapacitásunkkal állunk a javulást remélő, krónikus mozgásszervi betegségben szenvedők rendelkezésére. Gyógyfürdői szolgáltatásainkat évente több mint 300 ezer biztosított járóbeteg veszi igénybe. A gyógyfürdőinkben évente megjelent vendégek, betegek száma meghaladja az egymilliót. Visszatérő vendégeink, betegeink hazánkból és más földrészről is felkeresnek bennünket.

Küldetésünk a régió aktív reumatológiai ellátása mellett a krónikus mozgásszervi/reumatológiai betegségben szenvedők panaszainak csökkentése, állapotuk javítása, rekreációjuk reaktivációjuk segítése, intenzív és krónikus rehabilitációs szakellátása. Ennek érdekében korszerű orvosi eszközöket alkalmazunk. A gyógyvíz és gyógyiszap használatát magas színvonalon művelt fizikoterápiával, gyógytornával, gyógymasszázzsal, súlyfürdővel egészítjük ki, létrehozva és alkalmazva a modern kor elvárásainak megfelelő komplex fizioterápiát/balneoterápiát, melyhez szükség esetén farmakoterápia is társul. A jó eredményhez a gyógytó klímája, hatásai is hozzájárul. Így testet-lelket erősítve térhetnek betegeink vissza a mindennapi életbe.

Dolgozóink gyógyító céljaink iránt elkötelezettek és osztoznak közös felelősségünkben a gyógytó és környezete ökológiai egyensúlyának megőrzésében.

Céljaink megvalósításához nemzetközi minőségirányítási elvekre épülő rendszereket működtetünk.
Gyógykezeltjeink és vendégeink elégedettségét a szolgáltatások minőségének folyamatos ellenőrzésével, javításával, orvosaink és szakdolgozó munkatársaink tudásának és képzettségének emelésével kívánjuk elérni. Intézményünk elkötelezett a minőségirányítás alkalmazásában, a szolgáltatási kultúra fejlesztésében, dolgozóink folyamatos képzésének biztosításában, amellyel az egyenletesen magas szintű szolgáltatásokat garantálja.
Munkánk hatékonyságának fokozására széles körű tudományos, társasági és társadalmi kapcsolatrendszert építünk hazai és külföldi orvosi ápolási, balneológiai ökológiai tudományos fórumokkal, társaságokkal, egyesületekkel. Ezen tevékenységünket támogatja a Hévízi-tó alapítvány.
"Egészség és harmónia"
Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok