KineSio-Lab


Mozgásanalizáló Laboratórium


Az egészség szoros összefüggésben áll a mozgással, amelynek alapfeltétele a járás. A járás az egyik legtermészetesebb mozgásunk, amely hatással van az egész szervrendszer működésére. Ehhez szorosan hozzátartozik a gerinc és a medence helyzete, az ízületi mozgások, a lábak állapota és boltozata, vagy a talpak nyomása a talajra.
Mozgáselemző laboratóriumunkban egy speciális, műszeres, számítógép vezérlésű mozgásvizsgálatot végzünk, amelynek elemző funkciója lehetővé teszi az emberi szervezet mozgásrendszerének pontos, mélyreható vizsgálatát.
Testösszetétel mérés segítségével meghatározzuk a páciens kiindulási egészségi állapotát.  A mért értékek megmutatják elkülönítve valamennyi testet alkotó összetevő tömegét, amelyek összességében a vizsgált személy teljes testsúlyát alkotják. A vizsgált értékek összehasonlíthatóak a normálértékekkel és kockázatot számol az életmódra vonatkozóan. Ezt követően reális célokat tűzhetünk ki a mozgásszervi rehabilitáció és életmód programban.

 Bemutató Videó

Testösszetétel mérés segítségével meghatározzuk a páciens kiindulási egészségi állapotát.  A mért értékek megmutatják elkülönítve valamennyi testet alkotó összetevő tömegét, amelyek összességében a vizsgált személy teljes testsúlyát alkotják. A vizsgált értékek összehasonlíthatóak a normálértékekkel és kockázatot számol az életmódra vonatkozóan. Ezt követően reális célokat tűzhetünk ki a mozgásszervi rehabilitáció és életmód programban. 

Törzs több irányú vizsgálata
Innovatív szoftver és fejlett kamerarendszer alapján lehetőség van a gerinc és a medence összetett mozgásmintájának analizálására és objektív adatok megjelenítésére statikusan és dinamikusan. Állásnál megjeleníti a törzs alakját három síkban és a dinamikus mérés segítségével a törzs mozgékonyságát figyelhetjük meg a gerincoszlophoz viszonyítva.

Főbb izomcsoportok izometriás izomerő vizsgálata
A vizsgálat során a főbb stabilizáló izomcsoportok izometriás erejét mérjük, amelyet összehasonlítva a normál értékekkel, megállapítható a mért izomcsoport maximális erőkifejtése. Összehasonlításra kerülnek az ellenoldali izmok, az agonista és antagonista izmok és a mérések közötti különbségek.

EMG (elektromiogram)
A mozgásanalizáló készülékek kombinálva vannak egy-egy lokális EMG készülékkel, amelynek segítségével a kiválasztott izom aktivitását mérjük. A vizsgálat történhet állásban és járás közben is.

Állás, Járáskép
A pontos, gyors, teljes járás elemzése, a testtartás és a járás összefüggéseinek vizsgálata, terhelési rendellenességek feltérképezése. A lépéstávolság, szélesség, lengési és támaszfázis arányai a két oldal összehasonlításában fontos biomechanikai paraméterek a járás minőségének elemzéséhez. A kezelés előtt és után lehetővé teszi az objektív és kvantitatív értékelés eredményének összehasonlítását.

Talpnyomás eloszlás
A vizsgáló platformba beépített érzékelők kimutatják a láb boltozati sajátosságait, a maximális terhelési pontokat, a maximális terhelés nagyságát és különbözőségeit a két láb között, valamint a terhelés eloszlását szegmentenként. A mérés alatt folyamatosan látható a súlypont helyzete és grafikusan kirajzolható annak mozgása, amely szoros összefüggésben áll az egyensúllyal.

 

Szolgáltatások

SzolgáltatásIdőtartamÁr
               Járás funkcionális vizsgálat45 perc12 000 Ft
               Gerinc funkcionális vizsgálat30 perc10 000 Ft
               Testösszetétel mérés20 perc4 500 Ft
               Talp funkcionális vizsgálat30 perc4 500 Ft

 

Szolgáltatás csomagok

CsomagIdőtartamÁr
Életmód csomag60 perc18 000 Ft
Manager csomag60 perc18 000 Ft
Ifjúsági csomag30 perc8 000 Ft
Komplex plussz csomag90 perc20 000 Ft
Egészség csomag30 perc7 000 Ft

Szolgáltatás csomagok tartalma

Egészség csomag: testösszetétel mérés, életmód tanácsadás

Életmód csomag: testösszetétel mérés,  a gerinc több irányból történő vizsgálata, súlypont eloszlás,  törzs szimmetria vizsgálata, láb deformitás, talptípus vizsgálat, életmód tanácsadás

Manager csomag: testösszetétel mérés, a gerinc több irányból történő vizsgálata, a gerincstabilizáló izomcsoportok izomerő vizsgálata, talpnyomás eloszlás, életmód tanácsadás

Ifjúsági csomag: testösszetétel mérés, a gerinc több irányból történő vizsgálata, a gerincstabilizáló izomcsoportok izomerő vizsgálata,  láb deformitás, talptípus vizsgálat

Komplex Plusz csomag: testösszetétel mérés, a gerinc több síkú vizsgálata, a gerinc stabilizáló izomcsoportok izomerő vizsgálata,  súlypont eloszlás, törzs szimmetria vizsgálata, járáskép vizsgálata, talpnyomás eloszlás,  láb deformitás, talptípus vizsgálat, életmód tanácsadás

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 11:30-tól 15 óráig

Helyszín: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Festetics Fürdőház 2. emelet

Bejelentkezés:

Vizsgálati időpont kérése jelenleg e-mailben lehetséges a e-mail címen.

Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok