Sajtó sarok

vissza Új Tudományos Központ Hévízen
2011 február 03.

A „Hévízi Tudományos Központ” átadása alkalmával elmondhatjuk, hogy a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft., mint kórház méltán és joggal vállalja azt a feladatot, és nem csak az Intézmény keretein belül, hanem annak falain kívül is, hogy tudományos, kutatási koordinációs szerepet lásson el a térségben. Országos feladattal bíró Intézményünknek kötelezettsége is, hogy a reumatológia (ezen belül pl. a gyulladásos reumatológiai kórképek, a korai ízületi gyulladásos esetek, a csontbetegségek, csontritkulás, stb.) és a fizioterápia (több más mellett pl. a balneológia) területén maga kutatási eredményeket produkáljon, de ugyanakkor szakmai és koordinációs segítséget nyújtson társintézeteknek a megyében.

Ehhez nélkülözhetetlen segítséget kapott Intézetünk az Amgen Kft-től, miszerint nem csak egy központi irodát alakíthattunk ki támogatásukkal, hanem minden olyan még hiányzó laboratóriumi és más eszközöket is működésbe állíthattunk, amik a további feladatok ellátásához, felvállalásához nélkülözhetetlenek.

Konkrét vezető céljaink között szerepel, hogy itt 1. szakterületünket (reumatológia, immunológia, oszteológia, mozgásszervi/reumatológiai rehabilitáció, fizikoterápia, balneoterápia, stb.) érintő klinikai vizsgálatok koordinálását végezzük elsősorban Zala megye területén szakmailag illetékes egészségügyi szolgáltatókkal együttműködve, 2. szakterületünk vonatkozásában folyamatos kapcsolatot tartsunk vizsgálatokat végző cégekkel, 3. magunk is új szakmai/tudományos projekteket szervezzünk, alakítsunk ki, koordináljuk azokat, és 4. szakmai/tudományos pályázatokat, általuk nyújtott források kutassuk, kövessük.

Ezzel a feladattal szeretnénk átadni a Központot, és azzal az óhajjal, hogy rövidesen Önöknek és szaksajtónak is további komoly eredményekről tudjunk beszámolni.

2011. február 3.

Dr. Szekeres László, orvosigazgató