Sajtó sarok


visszaMinőségi kezelések a gyógyfürdőben
2012 február 08.

Terápiás és diagnosztikai eszközökkel gazdagodott a hévízi gyógykórház Fedett Fürdője – tudtuk meg Csörnyei Mária ápolási igazgatótól.

A tófürdőben és a fedett fürdőben egy-egy defibrillátor elhelyezésével szeretnék biztosítani a betegek, az itt pihenők biztonságát váratlan akut rosszullét esetén, amihez még egy hordozható EKG-készüléket is vásároltak.

Olyan terápiás eszközöket is beszereztek, amelyekre régóta vágytak. Egy új mikrohullám-készülék került az elektroterápiára a régi, leselejtezett berendezés helyére. A gyógytornarészleg is gazdagodott két eszközzel: egy nyirokmasszázs, egy térd- és bokamozgató készülékkel. Nagyon jól ki tudják használni a műtétek, a balesetek utáni és a mozgásszervi rehabilitációban. Mindkét berendezés kiegészítő módszere az egyéni gyógytornának, valamennyire helyettesítik a gyógytornászokat – hangsúlyozta az ápolási igazgató.

Elmondta azt is: ha az orvos az egyéni gyógytornát írja ki, alkalmazott módszerként egyéb lehetőségekkel használni fogják az intézetben. Két ugyanolyan gyógytorna nincs, mindig a beteg és betegségének állapota határozza meg az adott kezelés metódusát. Fontos a gyógytornász szakmai igényessége, tudása mellett a beteg együttműködése is.

Új helyen és új eszközökkel üzemelik be a szénsavas kádfürdőt is. Jelenleg is van ilyen kezelés a fedett fürdőben, de ezzel a változással korszerű szolgáltatást kapnak vendégek.

– Be kell látnunk, hogy az ideérkezők igénylik a korszerű gépparkot, szívesebben jönnek, ha időről időre újdonságokat fedeznek fel, s tegyük hozzá, nem lehet már nagyon elavult készülékekkel dolgozni – vélte Csörnyei Mária, aki hozzátette: mindig meg kell felelni az újabb szakmai elvárásoknak.

Ez évre is terveznek eszközbeszerzéseket – zárta Csörnyei Mária, hiszen az a cél, hogy folyamatosan fejlesszék az egészségügyi szolgáltatások színvonalát.


Forrás: Monitor Magazin, 2012. február 8.

Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok