Sajtó sarok

visszaKulináris élmények a hosszú hétvégékre is
2012 április 26.

A Hotel Spa Hévíz éttermében, a Platánban az adott évszaknak megfelelő friss alapanyagokból, speciális technológiával, szaktudással és szívből jövő odaadással készülnek az ételek, amelyek ötvözik a hazai és a nemzetközi ízeket.

Már készülnek a következő hosszú hétvégére, amely május elsején lesz – mondta Ács Zoltán, a hévízi Platán étterem vezetője. A vendégek zöme hazai, a jól megérdemelt pihenésüket töltik Hévízen. Ők aktívabbak, mint a kúrára érkezők, rövid idő alatt szeretnének programokon részt venni, több élményt szeretnének hazavinni.
A májusban ideérkezőknek különleges esteket szerveznek, jó idő esetén a platánfa árnyékában, a teraszon. Lesz hal-, kacsa- és vadest, valamint tradicionális ételekkel is várják a vendégeket.
A szezonban a borok igen nagy hangsúlyt kapnak, nem titkolt cél, hogy megismerjék a vendégek a régió zamatait. Minden héten más bor kap főszerepet, elsősorban a környék boraiból lehet válogatni, ezek közül is kiemelkedik a Németh Borház Kft.-től a Pogányvári sauvignon blanc és a Pogányvári cabernet sauvignon, a Szeremley Pincészettől a Szeremley rizling, valamint a balatonfüredi chardonnay a Figula Pincészettől. A süteményekről sem feledkezhetünk meg, a jól bevált hagyományokat követi a Platán étterem, mindennap 15–17 óra között édességeket kínálnak a vendégeknek.

A tófürdő szerves része a vitálbár, ahol alkoholos és alkoholmentes koktélokat, fagylaltokat és kávékülönlegességeket kóstolhatnak meg az itt pihenők. – Tervezzük, hogy a medvenapozón napi rendszerességgel kínálunk egytálételeket és egyéb finomságokat. Választhatják vendégeink a Platán grilltálat, az Alföldi gulyást palacsintával. Kínálunk salátákat különleges öntetekkel, illetve megkóstolhatják a napozás mellé vagy után a Tavirózsa fagylaltot is – árulja el Ács Zoltán.

Legyünk akár szállóvendégek vagy a környéken kirándulók, átutazók, érkezzünk reggel, délben vagy este, minden időszakban kulináris élmények várják a vendégeket a hazai és a nemzetközi ízvilág ötvözésével. A kora délutáni időszakban szeretnének nagyobb választékot kínálni kedvezőbb árakon. Azokra is számítanak, akik a tó környékén sétálnak és megéheznek, vagy egy pihentető fürdő után térnek be az étterembe. Az egészség és harmónia filozófiája a Platán étteremben és annak konyhájában is jelen van. Az egyénre szabott étrendek összeállításában saját dietetikus segít, emellett útmutatást nyújtanak az élelmiszerek helyes kombinációjához, legyen szó fogyásról, salaktalanításról vagy egyszerűen az egészséges táplálkozásról.
Rendezvények és konferenciák lebonyolítását is vállalják, akár a régi stílusban felöltöztetett konferenciateremben, akár a tófürdőn található termekben, jó idő esetén pedig akár a teraszon is.

Webshark