Sajtó sarok


visszaKönyvajánló: Varga Terézia- Milusné Pap Viola - Gerincvédelem a mindennapokban
2013 január 16.

Örömmel értesítjük, hogy a SpringMed Kiadó gondozásábanmegjelent Varga Terézia- Milusné Pap ViolaGerincvédelem a mindennapokbancímű kiadványa + poszter melléklettela SpringMed ÉLETMÓD KÖNYVEK® sorozatban.

Könyvismertető: 

Hazánkfelnőtt lakosságának közel 80%-a már megismerte a gerincfájdalom gyötrelmeit. Sokuknál  a probléma állandósul, melynek következtébengyógyszereken élnek és annak mellékhatásait ismét más gyógyszerekkel próbáljákmegoldani. Pedig a hát- és gerincfájdalmak nagyban javulnak, ha tudjuk, hogy amozgás nemhogy árt, hanem egyenesen használ, és hogy a gerincvédelemelsajátításával még sokáig elkerülhető a gerincműtét.

AHévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban közel másfél évtizede sikeresenműködik egy komplex felvilágosító program, amelyet az intézetben működőgyógytornászok oktatnak a betegeknek. A tanfolyam mára a mozgásterápia szervesrészévé vált, elméleti ismereteket és a mindennapi életre szánt, hasznos gyakorlatitanácsokat tartalmaz.

Ekönyv szerzői, a komplex felvilágosító program aktív kifejlesztői és agyakorlatok vezetői. Céljuk, hogy az általuk bemutatott, a gerincettehermentesítő, kedvező mozdulatok begyakorlásával a gerincbántakmakkal küzdőkképesek legyenek önmaguk tudatos megfigyelésével a régi, rossz beidegződéseketelhagyni, s a tanultakat a mindennapokban rutinszerűen alkalmazni.

A könyv a Hévízgyógyfürdő Kórház gyógytornászai által összeállított 3 napos gerinciskola programot öleli fel. Ajánljuk e könyvet minden olyan olvasónak,aki tudatosan szeretne a hátfájdalmaitól megszabadulni, vagy azok jelentkezését megakadályozni.

A könyv létrejöttét a Benergo Ergonomics Kft., a minőségi gerincpárnák gyártója támogatta.

A tartalomból:

1. rész: Anatómiai és élettaniismeretek

            A gerincoszlop felépítése

Agerinc különböző szakainak működése

LehetségesMegoldások fájdalom esetén

2. rész: A gerinckímélőtesttartások és testhelyzet változtatások

Agerinckímélő testtartások

Gerinckímélőtesthelyzet-változtatások

3. rész: Gerincvédelem eszközei

4. rész: Gyógytorna, célzottgerinctorna

5. rész:  Hasznos információk

Függelék: Komplex mozgásprogramképekkel

A szerzőkről:

Varga Terézia -

1985-benvégzett a budapesti Egészségügyi Főiskolán. Azóta a hévízi Szent AndrásReumakórházban dolgozik, 2007 óta vezető gyógytornászként.  Elsősorban a mozgásszervi megbetegedésbenszenvedő betegekkel (reumatológiai-, vagy ortopédiai műtéteken átesett ésbalesetet szenvedett betegek rehabilitációjával) foglalkozik. Fő szakmaiérdeklődési területe az oszteoporózis, a gerincbetegségek, a gerincvédelem, ésa számítógépes munkavégzés ergonómiája. (2004-ben első szerzője volt az „Ereszdel az egeret! Torna számítógép előtt ülőknek” című DVD-nek, mely a SpringMed Kiadó gondozásábanjelent meg). A hévízi Szent András Reumakórházban a vezetése alatt évek ótahatékonyan működik a „Gerinciskola, és a Csípőiskola tanfolyam, mely sok ezeremberen segített az oktató tevékenységük által. Tagja a Magyar Gyógytornászok Társaságának és a Magyar Osteoporosis ésOsteoarthrológiai Társaságnak.

Milusné Pap Viola

1992-benszerzett gyógytornász diplomát Budapesten és ettől az évtől kezdve dolgozik aHévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban gyógytornászként. A MagyarGyógytornász Társaság és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaságtagja. Több évtizedes szakmai tapasztalata alapozta meg a könyv elkészítését.Fő szakmai érdeklődési területe a derékfájás mozgásterápiája és a gerincműtétekutáni rehabilitáció.

A kiadványt lektorálta: Balogh Ildikó egyetemi docens,gyógytornász.

Megvásárolható helyben:

A Tófürdő pénztárainál, a Fedett Fürdő diszpécser szolgálatánál és pénztárában, a Fedett Fürdő Gyógyszertárában, illetve a Hotel Spa Hévíz recepcióján.

Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok