Sajtó sarok


visszaSemmelweis-nap a Szent andrás reumakórházban
2013 július 01.

Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték Semmelweis-nap alkalmával országszerte, így Hévízen is. Dr. Kvarda Attila főigazgató úgy vélte: fontos, hogy „ezen a napon megálljunk egy kicsit, visszatekintsünk, értékeljük az intézmény helyzetét, és előretekintsünk a jövőbe, milyen újabb kihívások várnak ránk”. A főigazgató szerint egy forgószínpadon volt a kórház az elmúlt egy évben, annyi minden történt, nagyon sok törvényi, jogszabályi változás, amely alapvetően megváltoztatta az intézmény működését, de továbbra is jó eredménnyel haladnak előre, és ez összefogás nélkül nem menne.

Az anyák megmentője, Semmelweis Ignác születésének 195. évfordulója alkalmából a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kultúrtermében ünnepi megemlékezést tartott dr. Fekete Dóra, köszöntőt mondott és a kitüntetéseket átadta dr. Kvarda Attila főigazgató és dr. Mándó Zsuzsanna orvos igazgató. Főigazgatói dicséretben részesült megbízható és pontos munkájáért, munkatársaival való kiváló kommunikációjáért Tóth László csoportvezető, az egészségügyi és a műszaki terület munkájának összehangolásában végzett, kiemelkedő tevékenységéért, elhivatottságáért, széles körű szakmai ismereteiért Kovács Zoltán üzemeltetési csoportvezető, valamint a feladatok példamutató, lelkiismeretes ellátásáért, kiváló szervezőkészségéért Acél Ferencné adminisztrátor, orvos igazgatói titkárnő. Ugyancsak főigazgatói dicséretben részesült a kórházi behívási rendszer átalakításáért, a rehabilitációs osztály napi finanszírozási feladatainak tervszerű ellátásáért, illetve pontos, precíz munkájáért Hegyiné Nagy Bernadett, a felvételi iroda vezetője és Szarka Tiborné gyógymasszőr, akinek kimagasló szorgalmát, kiemelkedő szakmai tudását, a betegekhez és kollégáihoz fűződő, példamutató emberi magatartását emelték ki az ünnepségen. A Dr. Moll Károly-emlékérem gazdája dr. Gyarmati Noémi főorvosnő lett a tudományos kutatómunkában szerzett, kiemelkedő eredményeiért, az egyetemi oktatásban vállalt szerepéért. Munkája terén mindig következetes, amihez magas szintű empátiakészség, szociális érzékenység társul. a főorvosnő a kitüntetés után elmondta, hogy ebben az intézményben volt intézetvezető-főgyógyszerész az anyukája, az édesapja szintén itt dolgozott negyven évig mint orvos. Dr. Strecker Ottó-emlékérmet kapott dr. Szombatfalvi-Sándor Enikő főorvosnő a labordiagnosztika területén hosszú időn keresztül végzett, kiemelkedő munkájáért, amellyel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez. Tevékenységét a hivatásszeretet, a beteg emberek és a közösség iránti elkötelezettség vezérli. A főorvosnő elárulta, beteges kisgyerek volt, kórházról kórházra jártak vele a szülei, s igen korán eldöntötte, az egészségügyben fog dolgozni. Az emlékérmet Strecker Rajmund adta át.

Főorvosi kinevezésben részesült dr. Kulisch Ágota, adjunktusi kinevezést kapott dr. Benkő Ágota és dr. Angyal Attila. Ezen a napon nyitotta meg Strecker Rajmund a Dr. Strecker ottó-emlékkiállítást a kórházban.

Forrás: Monitor Magazin

Webshark
Copyright 2007 Spa Hévíz Oldaltérkép| |Adatvédelmi elveink|Impresszum|Közérdekű adatok
Sajtó sarok Elismerések Alapítványok Partnerek Állásajánlatok